Vozač automobila usmrtio pješaka te pobjegao s mjesta događaja

0
foto: MB Press/Ilustracija

Jučer, 19. listopada nešto poslije 19 sati na kolniku županijske ceste između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nažalost, smrtno stradao 55-godišnji pješak.

Međimurska policija u priopćenju je izvijestila kako je očevidom utvrđeno da je nepoznati vozač, upravljajući automobilom čakovečkih oznaka, na županijskoj cesti u smjeru Kuršanca vozio brzinom koju nije prilagodio noćnim uvjetima i mogućnosti da naiđe na pješaka. Automobilom je udario u tijelo 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, javljaju iz policije.

Nakon udara pješak je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, dok se nepoznati vozač pješke udaljio s mjesta događaja prometne nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio.

Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt pješaka.

Očevid prometne nesreće u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec i prometnim vještakom, obavila je nadležna državna odvjetnica te je naložila obdukciju nakon čega je tijelo preminulog prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.

Zbog obavljanja očevida od 19:27 do 23:30 sati županijska cesta između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim prometnicama.

Protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. U cilju pronalaska odbjeglog nepoznatog vozača međimurska policija poduzima intenzivne mjere traga u koje su uključeni i pripadnici HGSS-a Čakovec, stoji u priopćenju policije.