Vodeni val u Slavoniji: Najkritičnije u Donjem Miholjcu i Viljevu

0
foto: OBŽ

Vrhunac vodenog vala na rijeci Dravi jučer, 10.kolovoza je ušao na područje Osječko-baranjske županije. Tim povodom su jučer članovi Stožera civilne zaštite OBŽ obišli su ugrožena područja u općinama Viljevo i Podravska Moslavina te grada Donjeg Miholjca gdje je najkritičnije.

“Nasipi su, u dobrom stanju, ‘a samo se rade određene intervencije gdje se rade pojedini podviri ali sve se to sanira i drži pod kontrolom’, ističe generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

“Vodeni val je ušao u područje Podravske Moslavine, odnosno on je u Osječko-baranjskoj županiji. Još predstoji stotinu kilometar toka rijeke Drave koje trebamo na neki način obraniti”, rekao je Đuroković, a prenosi u petak Hrvatski radio.

U 7 sati ujutro vodostaj Drave kod Osijeka bio je +342 centimetara. Dravi još treba 30-ak centimetara za prelijevanje na lijevu obalu, ne promenadu kod pješačkog mosta u Osijeku.

“Ponovno moramo apelirati na građane, budući da imamo dojave, a i na terenu smo redovno, da pojedini sugrađani, konkretno u gradu Osijeku, si priušte nekakve odlaske na obalu Drave po noći i mraku, i to na dijelove koji su već na rubu prelijevanja, pokušavajući učiniti atraktivne slike. Molimo ih još jednom da to ne rade jer Drava je vrlo opasna, ne moramo pričati o tome već je dovoljno vidjeti što sve Drava nosi i kojom brzinom”, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ i zamjenik župana Mato Lukić.