Virovitica: U 15 minuta izazvao četiri prometne nesreće

0

Jučer oko 17,05 sati 71-godišnji vozač je osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka vožnjom kroz Viroviticu udario čak četiri vozila. U sve četiri prometne nesreće udario je vozila koja su mu išla u susret jer je prešao u drugu traku namijenjenu za kretanje vozila u suprotnom smjeru. Nakon svakog udarca, odnosno susreta s drugim vozilima bježao je. U svim ovim događajima zadobio je teške tjelesne ozljede. Izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Prvi automobil udario je u Bečkoj ulici gdje je prelaskom u suprotnu traku udario drugi automobil kojega je vozio 23-godišnjak. Do udarca došlo je prilikom izbjegavanja sudara.

Nakon prometne nesreće 71-godišnji vozač se nije zaustavio, već je nastavio daljnju vožnju kroz Ulicu Ote Horvata, gdje je dolaskom oko 17,15 sati, ponovo prešao u drugu traku i udario vozilo koje mu je išlo u susret, a njime je upravljala 23-godišnjakinja. U ovom susretnu dva vozila oba su oštećena s prednje lijeve strane i s bočnih strana.

Nakon ove prometne nesreće 71-godišnji vozač je ponovno napustio mjesto prometne nesreće te se udaljio u pravcu naselja Milanovac, Ulici 30. svibnja po treći put prešao u suprotnu traku i udario u vozilo kojim je upravljao 25-godišnjak. To je dogodilo oko 17,20 sati. Oštećena su također prednje lijeve bočne strane oba vozila.

71-godišnjak se sa svojim vozilom nastavio nekontrolirano kretati u istom smjeru gdje je nekoliko kućnih brojeva dalje, prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednju lijevu stranu vozila kojim je upravljala 35-godišnja vozačica.

Nakon kontakta vozila, 71-godišnji vozač se nastavio dalje kretati sa svojim vozilom nakon čega se nekoliko ulica dalje zaustavio.

Po dolasku policijske ophodnje, 71-godišnji vozač je alkotestiran kojom prilikom nije bilo reakcije na alkohol, nakon čega mu je u OB Virovitica izvađena krv radi analize na konzumaciju lijekova i opojnih droga.

Ukupna materijalna šteta na vozilima veća je od 20.000,00 kuna.

U prometnoj nesreći 29-godišnja putnica zadobila je tjelesne ozljede, kao i 71-godišnji vozač koji je zadržan na liječenju.