Vinkovčanin (28): Na slavlju sam tražio Škorinu pjesmu, razbili su mi lubanju

foto:MUP

Vinkovčani Ivan Andrijanić (28) slavio je prošlog vikenda u Starim Jankovcima, u ondašnjem lovačkom domu, rođenje rođakova sina. Proslava se, oko 2 sata ujutro, pretvorila u napad na njega.

Zadobio je višestruki prijelom lubanje i kosti lica, očne šupljine, nosne kosti. 

“Na zabavi nas je bilo tridesetak. U društvu su se osim nas, Vinkovčana i Novoselaca, našli i dečki srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza, mjesta u kojem živi rođak koji je slavio rođenje djeteta”, priča Ivan za portal Vinkulja.hr.

“Oko dva iza ponoći društvo se polako razišlo, ostalo nas je desetak, većinom momci iz Srijemskih Laza. Puštali smo glazbu preko Youtubea, netko me upitao imam li kakvu glazbenu želju. Zaželio sam čuti neku Škorinu pjesmu”, rekao je.

Tvrdi da su nakon toga uslijedile batine.

“Upitali su me sarkastično hoću li možda da mi puste Thompsona, na što sam, osjećajući napetost, odgovorio kako nema potrebe, da možemo i dalje slušati cajke koje su tijekom večeri uglavnom bile na repertoaru. Pretpostavljam kako je to bio okidač za ono što se dogodilo kasnije, jer večer je prije toga bila potpuno pitoma. Naime, osjetio sam udarac u glavu, uspio sam vidjeti momka iz Srijemskih Laza koji me prvi udario. 

Ime mu neću spominjati, istraga je u toku, zna tko onaj tko treba znati. Pao sam na pod, uspio sam vidjeti još dvojicu koja su me udarali. Doslovno su mi skakali po glavi i tko zna kako bi sve završilo da me od sestrične suprug nije zaštitio svojim tijelom, pri čemu je i sam zadobio ozljede. Nakon što su me iscipelarili od sestrične suprug i ja pokušali smo izići iz tog objekta i u tom trenutku naišao je brat od rođaka koji je organizirao proslavu, stavio nas je u auto i odvezao u vinkovačku bolnicu”, priča mladić.

Inače, policija je potvrdila postupanje i to nakon poziva Opće županijske bolnice Vinkovci. “Policija je odmah poduzela izvide te prikupljamo podatke o tom događaju, a nakon što utvrdimo sve okolnosti podnijeti ćemo izvješće”, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.