Vinkovčanin (20) putem interneta pokušao dogovoriti kredit pa ostao bez više tisuća eura

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Vinkovčanin (20) putem interneta pokušao dogovoriti kredit pa ostao bez više tisuća eura, izvijestila je jučer PU vukovarsko-srijemska.

Naime, u utorak, 7. svibnja 20-godišnjak je u Policijskoj postaji Vinkovci podnio kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare.

Prema informacijama policije, 20-godišnjak je krajem ožujka pristao na ponudu za kredit koju je dobio od nepoznatog počinitelja putem poruka na mobilnim aplikacijama za razmjenu poruka, pozivnih brojeva +33 (Francuska) i +34 (Španjolska).

U nekoliko navrata uplatio je više tisuća eura za obradu kredita, ovjeravanje potvrda kredita, garanciju protiv pranja novca i slično. Nakon toga osoba mu se prestala javljati, a novac nije dobio te je shvatio da je prevaren.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara.

Policija poziva građane na oprez.

Pozivamo građane na oprez. Internet i društvene mreže pune su oglasa i ponuda za lako dostupne gotovinske kredite. Iza takvih se oglasa i ponuda najčešće skrivaju prevaranti koji ne samo da neće isplatiti kredit već će građanima i uzeti novac.

Savjetujemo građanima se čuvaju oglasa koji nude nevjerojatne ponude, obećavaju brzu značajnu dobit i uvjeravaju u sigurnost investicije – ako se nešto čini predobro da bude istinito, obično nije istinito!

Također, budite sumnjičavi prema pozivima i porukama nepoznatih brojeva telefona, osobito ako je riječ o inozemnim pozivnim brojevima, jer postoji mogućnost da se radi o prijevari.

Više informacija i korisnih savjeta o vrstama prijevara, kako ih prepoznati te se uspješno zaštititi i unaprijediti svoju računalnu sigurnost možete pronaći na internetskoj stranici MUP-a Web heroj.