Vijeće za domovinski pijetet izradilo je novi plakat za obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru

0
foto: Ministarstvo branitelja

Nakon što je plakat za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, predstavljen od strane gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, izazvao mnogo polemika i kritika, Vijeće za Domovinski pijetet također je objavilo vlastiti plakat.

Vijeće, koje nedavno prihvatilo program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, nije se suglasilo s korištenjem plakata koji je izradio Grad Vukovar. Smatraju da je plakat neprihvatljiv jer je “u javnosti potaknuo brojne negativne rasprave i reakcije, te izazvao podjele i uznemirenost u velikom dijelu braniteljsko-stradalničke populacije.”

Gradonačelnik Penava je ranije istaknuo da svaki grad u Hrvatskoj ima svojega čelnika koji je domaćin u tom gradu i raspolaže komunalnim službama.

“Ono što se tiče Vukovara, komunalnim službama raspolažem ja i preko njih odlučujem što je u gradu prihvatljivo, a što nije i koji plakati se nalaze na kojim javnim površinama. Ne može to raditi ni predsjednik države, ni Vlada, ni Sabor, i to nikome ne pada na pamet osim ministru branitelja i predsjedniku Vlade,” izjavio je Penava.

Penava je također naglasio da svako okupljanje u Vukovaru potpisuje on kao gradonačelnik te je odgovoran za sve što se dogodi u koloni.