Već 18 dana sustav za EU fondove ne radi zbog prelaska na euro

foto: Cavna

Uvođenje Eura očito je iznenadilo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, jer već 18 dana, baš zbog nove valute, platforma za praćenje projekata ne radi! Sve je stalo, ne mogu se isplatiti ni plaće.

Sve je stalo, jer su stali fondovi. Informatički sustav za praćenje i provedbu projekata nije spreman za novu valutu. Da, dobro ste čuli – sustav za Europske fondove ne rade zbog eura. – Javlja RTL Danas.

“Sustav ne radi i mi ne možemo našim suradnicima na projektu isplatiti plaće i cijeli projekt zapravo stoji”, kaže Nina Popović, voditeljica projekta Aktivan i uključen.

I tako već 18 dana. Iako su iz resornog ministarstva rekli da će proraditi 9. siječnja. Oni koji se svakodnevno bave europskim projektima – ljutiti.

“Ako se znalo, i ako se već vidjelo krajem prosinca, a sigurna sam da se znalo krajem prosinca da će s time biti problem, onda se moglo eventualno uz izmjenu pravila koja se odnose na provedbu projekta ići na nekakvu papirnatu varijantu koja bi služila kao privremeno rješenje za projekte koji se nalaze u problemima”, govori Ariana Vela, konzultantica za europske fondove.