Usvojen 3. rebalans u 2022. i proračun Općine Bizovac za 2023.

U srijedu 13. prosinca u bizovačkom Edukativnom centru održana je 13. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine Bizovac. Općinski vijećnici raspravljali su o 9 točaka dnevnog reda. Pored usvajanja zapisnika s protekle sjednice te pitanja i prijedloga vijećnika teme sjednice odnosile su se na prijedlog davanja koncesija, odluku o prodaji nekretnina, analizu stanja civilne zaštite i ustrojstvo Jedinstvenog upravnog odjela.

Uz sve navedeno na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici usvojen je 3 rebalans proračuna u 2022. i proračun za 2023. s projekcijama za 2024. i 2025. godinu.

Izvjestitelj po  točkama dnevnog reda vezanim za proračun općinski načelnik Srećko Vuković obrazložio je izmjene i dopune proračuna i opsežno predstavio proračun za  narednu godinu naglasivši pritom da svi projekti koji iz opravdanih i poznatih razloga nisu realizirani u 2022. godini uvršteni su u proračun za 2023. godinu. U svojem izlaganju Vuković je istaknuo kako će projekt dogradnje dječjeg vrtića i dalje biti prioritet, a projekti poput rekonstrukcije i obnove bivšeg zadružnog doma s prenamjenom u interpretacijski centar olimpijade starih sportova u Brođancima, Edukativni centar za djecu i mlade u Samatovcima i Revitalizacija bizovačkog bajera biti projekti za čiju će se realizaciju  financijska sredstva ishoditi iz ITU mehanizma Urbane aglomeracije Osijek, kao i drugih mogućih izvora.