USKOK upao u PPD zbog istrage plinske afere

0
foto: Google/screenshot

Policija je jutros po nalogu USKOK-a započela pretragu u sjedištu tvrtke Prvo plinarsko društvo u Vukovaru. Kako javlja Jutarnji list, riječ je o jednom kraku istrage iz afere Tri D Rada, u kojem se pregledava i izuzima dokumentacija, ali za sada nema nikakvih uhićenja u PPD-u.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, s obzirom na to da se radi o slučaju tvrtke Tri D Rada, pod lupom istražitelja našli su se nekadašnji direktor iz Ine Damir Škugor, poznat iz plinske afere teške preko milijardu kuna, te njegova majka Rada Škugor kao vlasnica i odgovorna osoba spomenute tvrtke. Istražuje se i uloga jednog od direktora iz grupacije PPD-a, Damira Spudića, a za sada nije poznato jesu li izvidi i dokazne radnje koje se provode usmjereni i protiv Pavla Vujnovca.

Na upit Jutarnjeg o pretrazi u PPD-u i eventualnom statusu Pavla Vujnovca, iz PPD-a su odgovorili:

“PPD u kontinuitetu surađuje sa svim relevantnim institucijama i dostavlja traženu dokumentaciju te će tako nastaviti i dalje jer je Društvu u interesu da od sebe otkloni sve insinuacije koje se opetovano pojavljuju u javnom prostoru posljednjih mjeseci.

PPD kontinuirano trpi reputacijsku štetu zbog iznošenja neistina u javnom prostoru i podizanja neutemeljenih kaznenih prijava u političke svrhe te stoga pozdravljamo svaku aktivnost koja će doprinijeti utvrđivanju pravog stanja stvari.”