Uoči Valentinova Grad Osijek organizirao svečanu proslavu zlatnog pira i novčani dar od 100 eura

0
foto: Grad Osijek

U povodu Valentinova Grad Osijek organizirao je svečani ručak za 116 osječkih bračnih parova koji su proslavili 50. godišnjicu braka. Tradicionalna je to svečanost koju Grad od 1995. godine organizira radi prigodnog obilježavanja zlatnoga pira.

Svečanosti u Dvorani Bells ove se godine odazvalo 65 parova, a čestitke im je uputio osječki gradonačelnik Ivan Radić, poručivši kako je hvalevrijedno provesti pola stoljeća u zajedničkom životu.

foto: Grad Osijek

– Grad Osijek uistinu brine o našim sugrađanima treće životne dobi, pa smo ove godine za njih u proračunu izdvojili 600.000 eura, što je 46 posto više u odnosu na prošlu godinu. Ove ćemo godine podići i novčani iznos i cenzus za uskrsnice kako bismo obuhvatili što veći broj umirovljenika. Također, financiramo rad naših umirovljeničkih udruga, kao i rad dnevnih boravaka za umirovljenike na području gradskih četvrti i mjesnih odbora. Bitno je reći i da smo u proračunu izdvojili pet milijuna eura za novi dom za umirovljenike na području grada, u čiju izgradnju ćemo krenuti zajedno s Osječko-baranjskom županijom – rekao je gradonačelnik Radić.

Grad Osijek je svaki slavljenički bračni par darivao sa 100 eura, a gradonačelnik Radić je uz srdačne želje supruge darivao crvenom ružom. Za organizaciju zlatnoga pira iz gradskoga je proračuna osigurano oko 18.000 eura.