Umrla roda Malena u 29. godini života, Klepetan ostaje sam

Poznata hrvatska ljubavna priča nakon dvadeset godina doživjela je svoj kraj, uginula je roda Malena, a Klepetan je ostao sam. Preminula je 29. lipnja.

Imala je 28 godina, živjela u Brodskom Varošu, a o njoj je skrbio 85-godišnji Stjepan Vokić koji ju je pronašao sa slomljenim krilom prilikom pecanja još 1993. godine i od tada se brine o njoj. Upravo je u njegovom domu preminula.

Svoju ljubav, Klepetana pronašla je još 2001. godine, a od tada je svake godine nakon zime u Africi dolazio k njoj. Ukupno su imali 66 potomaka, a ovog proljeća ih nisu imali. Zbog slomljenog krila Malena nije mogla za Klepetanom pa ga je iz godine u godinu vjerno čekala.

Njen skrbnik Stjepan otkrio je kako od početka lipnja primjećuje čudno ponašanje kod Malene, a posljednjih deset dana nije htjela ni jesti ni piti, a vrijeme je provela u njegovoj kući. Pregledao ju je i veterinar, ali nije bilo pomoći. Klepetan ju je redovno obilazio tijekom bolesti, a traži je i sada u sobi, u kojoj je provela zadnje dane. Stjepan ju je sahranio, kako kaže na posebnom mjestu, gdje je čekala Klepetana.