Umirovljenik (74) vozio pijan, skrivio nesreću i pobjegao, a onda se žalio nakon kazne

0
foto: MUP/Ilustracija

Umirovljenik (74) je proglašen krivim i osuđen jer je u pijanom stanju skrivio prometnu nesreću te potom pobjegao.

Sve se dogodilo u ožujku ove godine oko 17 sati u Ulici Stanka Vraza u Đakovu. Umirovljenik je vozio Opel pod utjecajem alkohola od 1,29 promila. Nakon što je oštetio parkirani automobil, udaljio se a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio sve podatke, piše Danica.

Đakovački umirovljenik na sudu se branio kako je bio kod prijatelja na rođendanu, popio nekoliko gemišta, a prijateljeva kuća odaljena je od njegove oko 200-300 metara pa je smatrao da je sposoban automobil dovesti na siguran način. “Između naših kuća nalazi se raskrižje i kada sam se približio, s moje desne strane iznenada je izišao biciklist, mislim da je njime upravljalo dijete. Refleksno sam skrenuo na lijevu stranu i udario u vozilo koje je tamo bilo parkirano na ulazu u kuću”, rekao je.

Policajac je pak posvjedočio kako su ga brzo pronašli i alkotestirali, napuhao je 1,39 promila. “Rekao je da je konzumirao alkoholna pića oko 16 sati, da je popio dvije litre piva, te je prihvatio ispitivanje alkoholiziranosti i nije poricao rezultate”, objasnio je policajac.

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila sa 660 eura plus 26,50 eura troškova postupka. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja vozilom. Okrivljenik prima 470 eura mirovine pa je tražio manju kaznu, ali nije pomoglo, piše Danica.hr.

“Ovakvom kaznom ugrožena mi je egzistencija”, naglasio je utučen.

Presuda koja je donesena ovih dana je nepravomoćna i umirovljenik se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Dosad je bio neosuđivan.