Ukrao auto sletio u kanal, vozač je imao 2,33 promila te nije imao položen vozački ispit

0
foto: MB Press

Jučer (nedjelja) oko 4:35 sati 31-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje uzrokovao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,33 g/kg, a tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, priopćili su iz PU virovitičko-podravske.

Prometna nesreća je izazvana tako što je vozač desnim kotačima zahvatio putnu bankinu te izgubio nadzor nad vozilom. Prednjim dijelom vozila udario je u betonski most te uslijed rotacije zadnjim dijelom vozila udario u betonsku ogradu i vozilom sletio u putni kanal.

Vozač se nakon prometne nesreće udaljio s mjesta događaja. Policijski službenici su u neposrednoj blizini mjesta događaja pronašli 31-godišnjaka za kojeg su utvrdili da je upravljao osobnim automobilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 31-godišnji vozač je uhićen.

Vozilom Hitne pomoći prevezen je u Dom zdravlja u Slatini gdje su mu okvalificirane lakše tjelesne ozljede. Protiv 31-godišnjaka će zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama biti podnesen optužni prijedlog.

Policijski službenici su daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da postoji osnovana sumnja da je 31-godišnji vozač počinio kazneno djelo krađe osobnog automobila kojim je uzrokovao prometnu nesreću. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti će podnesena adekvatna pismena.