Ukrala teretno vozilo, kada ju je policija pokušala zaustaviti udarila im vozilo

foto: MB Press

Dana 19. studenoga oko 1 sat, u Slavonskom Brodu, na parkirališnom prostoru, u Ulici A. Štampara, 18-godišnjakinja je ušla u nezaključano teretno vozilo (vlasništvo 24-godišnjaka), pronašla u unutrašnjosti ključ, stavila isti u pogon i odvezla se u nepoznatom smjeru.

Policijski službenici su u 1.10 sati, teretni automobil uočili u Osječkoj ulici, te pokušali zaustaviti, no vozačica se nije zaustavila, već je automobilom udarila u službeni policijski automobil. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

Utvrđeno je da 18-godišnjakinja nema položen vozački ispit, te je upravljala vozilom bez propisanih svjetala i pod utjecajem alkohola (0,55 promila).

U teretnom automobilu se nalazio i maloljetnik o kojemu su daljnju skrb preuzeli djelatnici Centra za socijalnu skrb.

Policijski službenici su od oštećenog 24-godišnjaka zaprimili kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, te su istome uručili obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (čl. 88. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama).

Policijski službenici protiv 18-godišnjakinje dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kao i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje.