Ukradenim automobilom vozio od Koprivnice do Našica gdje ga je nakon potjere uhitila policija

foto: pixabay

Jučer je našička policija u Donjoj Motičini uočila ukradeni automobil nakon čega su ga pokušali zaustaviti, ali se vozač nije zaustavio već im je krenuo bježati. Bježao je preko mjesta Martin i Našice prema Markovcu Našičkog gdje su ga nakon potjere policijski službenici uspjeli zaustaviti. Krađa vozila je prijavljena u Koprivnici jučer u popodnevnim satima. 48-godišnji kradljivac uhićen je nakon prisilnog zaustavljanja uz primjenu prisile i vezanja od strane policijskih službenika jer je i dalje pokušavao pobjeći.

O događaju izvijestila je Policijska uprava osječko-baranjska, priopćenje prenosimo u cijelosti:

,,Jučer, 30. studenog, oko 17,45 sati, u Koprivnici, 48-godišnji hrvatski državljanin ukrao je osobni automobil.

U večernjim satima, na benzinskoj postaji u Orahovici natočio je gorivo u automobil te se udaljio bez da je prethodno platio račun.

Auto-ophodnja policijske postaje Našice u redovnoj kontroli prometa uočila je ukradeni automobil u Donjoj Motičini. Policijski službenici su pokušali zaustaviti automobil, ali se vozač nastavio kretati bez zaustavljanja.

Vozač ukradenoga automobila nastavio je bijeg kroz mjesto Martin i Grad Našice u smjeru Markovca Našičkog u čemu su ga sprječavali policijski službenici uz svjetlosne bljeskalice i zvučne znakove policijskog automobila.

Prilikom bijega vozač ukradenog automobila počinio je više teških prometnih prekršaja od prekoračenja brzine, ne poštivanje prednosti prolaska na raskrižjima te prolaska kroz crvena svjetla na semaforima.

Nakon krače potjere policajci su na benzinskoj postaji u Markovcu Našičkom prisilili vozača ukradenog automobila na zaustavljanje gdje su ga uhitili. Radi savladavanja otpora i sprječavanja bijega policijsku službenici su nad 48-godišnjim počiniteljem uporabili sredstva prisile-tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Nad počiniteljem se provodi daljnje kriminalističko istraživanje.” – izvijestila je PU osječko-baranjska.