Uhićenja u Zagrebu i Slavoniji; Neslužbeno: Pali krijumčari ljudima

0
foto: MB Press/Ilustracija

Iz USKOK-a i PU Osječko-baranjske je priopćeno kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta.

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji koje provodi PU osječko-baranjska u koordinaciji s USKOK-om. O tome je iz Osijeka izvijestio novinar Igor Rotim novinar HRT-a.

– Čini se da su djelatnici sektora kriminalističke policije i USKOK-a na istoku Hrvatske ponovno bili iznimno vrijedni. Pustili su priopćenje rano popodne da je u tijeku akcija koja obuhvaća više osoba na području Osječko-baranjske županije i jedna osoba u Zagrebu. Navodno, da je osoba koja je uhićena na području Zagreba na putu prema Osijeku i policija je još u tom doista kratkom priopćenju dodala da će javnost izvijestiti o čemu se točno radi nakon što se uhićeni ispitaju u USKOK-u, rekao je.

Dodao je kako se, sudeći po vrlo slaboj aktivnosti na parkingu stražnjeg dvorišta USKOK-a, čini da toga još neće doći. Naveo je da su vjerojatno još u tijeku istražne radnje.

Podsjetio je kakva je inače procedura u takvim slučajevima.

– Uhićeni bi trebali biti privedeni policijskom pritvorskom nadzorniku. Po obradi na policiji vjerojatno će ih ili sve skupa ili pojedinačno dovesti u USKOK na ispitivanje. A tek kad se to završi, što može biti i sutra, trebali bismo više saznati ili od USKOK-a ili od policije. O tome će vjerojatno odlučivati, ako je slučaj ozbiljniji, Ravnateljstvo policije i USKOK u Zagrebu, rekao je Rotim.

– U svakom slučaju, čak i ova informacija da se radi o mreži krijumčara ljudima ,nije službeno potvrđena. Jedino, ponavljam još jednom, iz šturog policijskog priopćenja, navedeno je da je riječ o organiziranom kriminalu, izvijestio je Rotim.

Ranije danas prvu informaciju o uhićenjima dao je USKOK.

– Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU osječko-baranjska u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba u odnosu na više osoba. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, priopćeno je iz USKOK-a.

O uhićenjama se oglasila i Policijska uprava osječko-baranjska.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja ove policijske uprave i nad jednom osobom s područja Policijske uprave zagrebačke zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, priopćili su.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o poduzetim mjerama i radnjama, dodaju.