Uhićeni osječki suci koje Mamić optužuje za primanje mita

0
foto: screenshot HRT

Danas su uhićeni osječki suci Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić te poduzetnik Darko Tadić, povezani s koruptivnim djelima u slučaju Zdravka Mamića. Nakon jutarnjeg uhićenja oko 6 sati nastavljena je pretraga domova svih osoba.

Priopćenje Ravnateljstva policije prenosimo u cijelosti:

,,Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.
 
Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila četiri osobe, od čega trojicu pravosudnih dužnosnika, te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.”

Nakon uhićenja na društevnim mrežama oglasio se i Zdravko Mamić iz Bosne i Hercegovine koji je napisao da pravda dolazi na svoje, očito zadovoljan uvim uhićenjima.

foto: screenshot HRT