Uhićen dvojac koji je omogućio protuzakonit ulazak stranih državljana u RH

0
Foto:MUP

Zbog sumnje da su omogućili da šest državljana Turske protuzakonito uđu u Republiku Hrvatsku, u petak su uhićeni 22-godišnji državljanin Švicarske i 31-godišnji državljanin Kosova, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija.

U suradnji vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske policije, na dijelu autoceste A3, kod Bošnjaka nedaleko Županje, u petak rano ujutro zaustavljen je Ford slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Švicarske, a u vozilu je zatečeno šest turskih državljana. Riječ je o 30-godišnjem muškarcu, dvije žene od 22. i 33. godine, jednom muškom maloljetniku i dvoje djece.

Ubrzo, sumnjajući da je drugim osobama nezakonito omogućio ulazak u Hrvatsku, na autocesti je zaustavljen i BMW kosovskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnjak. Oba vozača su uhićena i predana pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Državljani Republike Turske su u skladu sa zakonskim propisima, budući da su izrazili namjeru za međunarodnu zaštitu, prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini, navode iz policije.