Uhićen 35-godišnjak zbog svjesnog širenja zaraze

0
foto:MB PRESS

Policija je danas uhitila 35-godišnjaka kojemu je zbog pozitivnog testa na koronavirus 5. studenog određena izolacija, ali je u više navrata napuštao prebivalište. Uz to je dva dana pokušavao ostvariti kontakt, prijetio i vrijeđao 32-godišnjoj ženi. Policija nije htjela iznositi detalje s kojega područja 35-godišnjak dolazi.

“Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim  državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijetnja“ i kazneno djelo „Nametljivo ponašanje“ na štetu 32-godišnjakinje te kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti” stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske.

“Sumnja se da se 35-godišnjak od 5. studenog, od kada mu je određena mjera izolacije, nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije već je svjesno, u više navrata od kada je imao saznanja da je zaražen koronavirusom, napuštao mjesto prebivališta. Pored navedenog, 35-godišnjak je od 6. do 7. studenog 32-godišnjakinju vrijeđao pogrdnim riječima, slao više desetaka poruka i poziva, dolazio do mjesta gdje živi te pokušavao ostvariti kontakt i prijetio. Danas, 8. studenog, oko 13:50 sati, policijski službenici su, uz sve mjere zaštite, uhitili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 35-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku”, izvijestila je policija