U zadnja 24 sata novopozitivna 129 osoba u Osječko-baranjskoj županiji

0

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testiran 371 uzorak od kojih je 129 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (51), a slijede područja gradova/općina Našice (18), Valpovo (10), Čepin (7), Antunovac i Belišće (po 6), Donji Miholjac i Đakovo (po 5), Beli Manastir (4), Bilje i Erdut (po 3), Đurđenovac, Petrijevci i Vuka (po 2) te Donja Motičina, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška i Semeljci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 259 osoba oboljelih od COVID-19, i to 197 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 40 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 62 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je sedam osoba, od kojih je najstarija rođena 1933., a najmlađa 1965. godine. Uz COVID-19 imali su i druga oboljenja.

Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.801 osoba.

Policija je provela 25 provjera osoba u samoizolaciji. U 20 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, međutim sve četiri dojave građana bile su točne, pa su kršenja mjere samoizolacije utvrđena u dva slučaja u Osijeku te po jedan u Donjem Miholjcu i Našicama. Policijski službenici obavili su i 98 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.