U Vukovaru uručeni ključevi najmoprimcima 14 kadrovskih stanova, među njima četvorici pripadnika HV-a

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj zajedno s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom uručili su danas četvorici pripadnika Hrvatske vojske ključeve i ugovore o najmu stanova u gradu Vukovaru.

Događaju je nazočila i državna tajnica izaslanica ministra unutarnjih poslova Irena Petrijavčanin Vuksanović, saborska zastupnica Marijana Balić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, načelnik Obavještajne uprave Glavnog stožera OS RH brigadni general Željko Živanović, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i drugi, izvjestili su iz MORH-a.

Tom prilikom Ministar Banožić je istaknuo: „Danas je važan dan za naše pripadnike i njihove obitelji koji tako rješavaju svoje stambeno pitanje, ali i za gradove u kojima se te mlade obitelji nastanjuju.“

Također je rekao kako mu je iznimna čast četvorici pripadnika Hrvatske vojske dodijeliti stanove koji su rezultat tripartetne suradnje Ministarstva obrane sa Središnjim državnim uredom za stambeno zbrinjavanje i Gradom Vukovarom. Podsjetio je kako je ovo jedan od modela stambenog zbrinjavanja hrvatskih vojnika osobito na području potpomognute državne skrbi.

“Uvjeren sam da ćemo tako činiti i u budućnosti, osobito kada ovdje u Vukovaru uspijemo završiti projekt premještanja kompletne jedne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. Na taj način imat ćemo cjelovitu priču koja će biti na korist Hrvatskoj vojsci i hrvatskim građanima“, rekao je ministar Banožić te zaključio: “Ako promatrano kroz element demografske obnove Grada Vukovara, mislim da ćemo itekako unaprijediti priču ovdje u Vukovaru i bit ću sretan ako to uspijemo napraviti u proljeće iduće godine.“

Državna tajnica Petrijavčanin Vuksanović je čestitala svima kojima su stanovi dodijeljeni jer će im ovom gestom biti riješeni problemi koji su bili egzistencijalne prirode.

Državni tajnik Nikola Mažar je rekao kako se provodeći nacionalni program stambenoga zbrinjavanja danas dodjeljuje 14 kadrovskih stanova u gradu Vukovaru, te kako je ovime Vlada RH dosada ukupno dodijelila na području Grada Vukovara 61 kadrovski stan. „Ono što me osobno veseli je da možemo vidjeti ovdje i različita zanimanja, koja su potrebita u gradu Vukovaru, od zdravstvenih, koja su nam možda u ovo vrijeme najpotrebnija, do sigurnosnih, dakle pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova i pripadnika Hrvatske vojske. Također, građani i građanke grada Vukovara do kraja godine dobiti će još oko 65 stanova koji se trenutno završavaju, a sljedeće godine ćemo pokušati zbrinuti do 200 obitelji na području grada Vukovara“, istaknuo je državni tajnik Mažar.

Gradonačelnik Penava je čestitao svima koji su dobili stanove te istaknuo kako je riječ o mladim obrazovanim ljudima koje ovaj grad treba i uz pomoć kojih će se pojačati kapaciteti grada Vukovara, koji će svojim životom i radom doprinijeti izgradnji grada Vukovara, navode iz MORH-a.

Pripadnik Inženjerijske bojne skupnik Dražen Malančuk se zahvalio Ministarstvu obrane, Gradu Vukovaru i svim ostalim državnim institucijama na ovom projektu. „Nadam se da će ovaj projekt i dalje živjeti kako bi i ostali kolege bili stambeno zbrinuti. Sretan sam, ponosan i čast mi je što sam izabran među četiri pripadnika koji su dobili ove stanove“, poručio je skupnik Malančuk.