U Vukovaru prosvjed zbog napada na tinejdžere: “Naša djeca pretučena su u divljačkom napadu”

0

Na inicijativu roditelja i obitelji vukovarskih maloljetnika, koje je prošle subote u središtu grada pretukla skupina starijih mladića, ispred vukovarske Gradske uprave u 10 sati održava se prosvjedni skup protiv nasilja.

Prethodnih dana roditelji i rodbina pretučenih dječaka tražili su uključivanje državnog aparata u ovaj problem, zabranu okupljanja navijačkih skupina u kući u centru grada, učestaliju policijsku ophodnju, policijsko postupanje prema svakoj anomaliji u gradu i rad na prevenciji nasilja u bilo kojem obliku.

Prosvjednici žele da se ovo što se dogodilo u Vukovaru prošloga vikenda više nikada ne ponovi. To je samo dio onoga što su oni ovih dana izrekli i također nisu željeli da se političari pridruže ovome skupu jer kažu ovo nije politički skup, ne žele da se na njihovoj nesreći skupljaju politički bodovi. 

Na prosvjedni skup prvotno nisu bili pozvani političari, ali je naknadno upućen poziv vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi, koji je potvrdio da će se odazvati.

U pozivu na prosvjed imaju sedam zahtjeva – uhićenje svih napadača, propisno kažnjavanje, kazne zatvora, bolju reakciju policije na nasilje itd.

“Ako vam se ratuje i tuče, nađite se negdje i udrite jedni po drugima. Vukovar ostavite nama. Djeca su zaslužila Vukovar bez straha, Vukovar dobrih ljudi.”

Roditelji su spremni, ako bude trebalo, prosvjede ponavljati sve dok god se ne stvori siguran grad za svu djecu, bez obzira na njihovu nacionalnost, naglašeno je na prosvjedu u Vukovaru.