U Vinkovcima će se održati izbor za Miss Vukovarsko-srijemske županije

0
foto: VUSŽ

U Vinkovcima će se održati izbor za Miss Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon četiri godine pauze, Miss Vukovarsko-srijemske županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima, najavljeno je u srijedu na konferenciji za medije.

„Zahvaljujem se Vukovarsko-srijemskoj županiji na prihvaćanju pokroviteljstva našeg izbora, kao i Gradu Vinkovcima na supokroviteljstvu. Izuzetno mi je drago što ćemo nakon četiri godine organizirati izbor i ujedno biti dijelom jedne velike i predivne tradicionalne manifestacije Vinkovačkih jeseni. Naš je izbor prvi i jedini nacionalni izbor Miss Hrvatske kroz koji njegujemo našu tradiciju, kulturne vrijednosti i baštinu svih dijelova Lijepe naše, a po jedna pobjednica iz svake županije predstavlja svoj kraj u finalu Miss Hrvatske“, rekla je direktorica i vlasnica licence Miss Hrvatske za Miss svijeta Iva Loparić Kontek ukratko predstavivši našu predstavnicu na 71. svjetskom izboru održanom u Indiji Luciju Begić koja je ostvarila izniman rezultat i osvojila titulu Miss World Sport. Posebno je to priznanje jer je riječ o kategoriji koja se osvaja svojim radom i postignućima.

„Ono što bih htjela naglasiti kod izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta je to da predstavnica koja putuje na svjetski izbor ne predstavlja samo svoj izgled i ljepotu već i ono što nosi u sebi. Postoje brojne kategorije u kojima može konkurirati i pobijediti kao što su sport, intervju odnosno kako se natjecateljica izražava i rukuje raznim alatima koji joj se daju u medijskom prostoru, talent, humanitarni rad i sve ono što ona radi kroz svoje obrazovanje i život“, istaknula je studentica kineziologije Lucija Begić.

„Ovaj je događaj sjajna promocija turističkog potencijala Hrvatske jer sve djevojke koje se natječu na ovom respektabilnom i dobro organiziranom izboru prezentiraju svoju županiju i kraj kroz cijelu godinu“, kazao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Ugovori o pokroviteljstvu su potpisani, a casting za sve zainteresirane djevojke planiran je 28. lipnja u Vinkovcima.

„Ovom bih prilikom pozvala sve djevojke Vukovarsko-srijemske županije da se prijave na izbor uz pomoć digitalne prijavnice na našoj web stranici www.miss.hr, imaju još dovoljno vremena do castinga. Sve djevojke od 17 do 27 godina su dobrodošle i neka dođu u što većem broju“, pozvala je na samom kraju Loparić Kontek.