U tijeku prijave za 5. Utrku perivojem Lipika

0

U organizaciji Grada Lipika i Turističke zajednice Grada Lipika, 13. srpnja s početkom u 10 sati, u lipičkom parku bit će održano 5. izdanje Utrke perivojem Lipika. Utrka će biti podijeljena u nekoliko kategorija: odrasli će trčati 5 km, dok će se djeca natjecati u četiri različite kategorije: predškolci (100 m), 1.-4. razred (200 m), 5.-8. razred (500 m). Dječje utrke počinju u 9 sati, dok će glavna utrka na 5 km startati u 10 sati s vremenskim limitom od 50 minuta. – Piše Compas.com.hr

Kako nam je rekao jedan od incijatora utrke Vedran Kelemen, prijave za utrku u okviru Dana zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane, otvorene su do 5. srpnja do 12 sati i vrše se putem stranice stotinka.hr, gdje se mogu doznati i detaljnije informacije. Startnina za odrasle iznosi 20 eura, dok je sudjelovanje djece besplatno.

Za najbolje natjecatelje u kategorijama odraslih osigurani su pehari za prva tri mjesta, uz poklon pakete, dok će svi sudionici dječjih utrka dobiti medalje.

„Preuzimanje startnih brojeva moguće je na dan utrke u neposrednoj blizini starta od 7:00 do 8:30 sati. Staza je dugačka 5 km i sastoji se od pet krugova po 1 km, s kombinacijom dobro utabanog pijeska za parkovne podloge i asfalta. Start i cilj nalaze se kod Paviljona Izvor u Perivoju. Staza je ravna i brza, a ispred vodećeg trkača bit će biciklist. Trkači između 15 i 18 godina mogu sudjelovati u utrci za odrasle uz pisanu suglasnost roditelja ili skrbnika“, objasnio je Kelemen.

Za dodatne informacije i prijave, potrebno je kontaktirati Vedrana Kelemena na broj 0989597455 ili Hrvoja Kovačića na broj 098575335. Svi zainteresirani događaj mogu pratiti na Facebook stranicama “Omanovac zimska trening liga” i “Turistička zajednica Grada Lipika”.

Podsjetimo, posljednje 4. izdanje Utrke perivojem Lipika održano je 11. lipnja 2017. godine u organizaciji Sportske atletske udruge Lipik-Pakrac. Utrka je bila međunarodnog karaktera s ukupno 87 trkača. U glavnoj utrci na 10 km u muškoj konkurenciji slavio je Mađar Tamas Nagy te hrvatska olimpijka Marija Vrajić u konkurenciji žena.