U tijeku nova velika akcija policije i USKOK-a, uhićen glavni ravnatelj HRT-a

0

U tijeku je velika akcija policije i USKOK-a. Iz ureda gradonačelnika Zagreba potvrdili su da su službenici Državnog odvjetništva i USKOK-a jutros počeli uvide u prostorijama Gradske uprave. Među privedenima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. 

U srijedu ujutro privedeni su i suradnici bivšeg gradonačelnika Milana Bandića – Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, bivša šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”. Uhićena je i bivša suradnica pokojnog Milana Bandića Ana Stavljenić-Rukavina (81), koja je obnašala dužnost potpredsjednice zagrebačke Gradske skupštine i predsjednice Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

Izvršene su pretrage stanova i prostora nekih osumnjičenika za koje se pretpostavlja da će nakon njih biti privedeni na ispitivanje u Uskok.

Kazimir Bačić nešto prije podneva napustio je u pratnji policije svoju kuću na Tuškancu nakon što je u njoj izvršena ptretraga te je prevezen, vjeruje se, na zagrebačke Oranice. 

Za Anu Stavljenić-Rukavinu sumnja se, neslužbeno se doznaje, da je namjestila natječaj za ravnatelja bolnice Srebrnjak.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je izvanrednu konferenciju za medije.

Kako je rekao, policija i USKOK došli su na prvi i treći kat gradske uprave. “Najviše se pretresa radi u uredu stručne službe bivšeg gradonačelnika. Dio je predmeta na još dvije lokacije”, rekao je i dodao: “Pretresi su na više lokacija. Što se tiče uhićenih, pročelnica Šulentić jest uhićena. Druga je osoba vozač Krajina, to je ono što vam mogu reći. Druge informacije imam neslužbeno.