U Tenji pronađen ilegalni laboratorij za proizvodnju droge

0

Svjedocimo smo kako se kontinuirano otkrivaju ilegalni laboratoriji za proizvodnju droge, ali i preprodavači na području Osječko-baranjske županije. PU osječko-baranjska izvještava javnost o takvim događajima te je upravo još jedan ilegalan laboratorij za proizvodnju droge otkriven u domu 37-godišnjaka iz Tenje. Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti.

Jučer, 18. studenog, policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostorija u Tenji, vlasništvo 37-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Pretragom su pronašli i oduzeli improvizirani laboratorij (uređaj za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka), 36 PVC vrećica i posuda s oko 4 kilograma droge marihuane, 53 PVC vrećice i dvije staklene boce sa sjemenkama za sadnju marihuane težine oko 260 grama, digitalnu vagu i novčani iznos od oko 15 tisuća kuna.     

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak u svibnju ove godine u kući u Tenji zasadio i uzgojio više sadnica marihuane te je iste nakon uzgoja do mjeseca studenog  prodavao proizvedenu marihuanu.  

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 37-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. – izvijestila je PU osječko-baranjska.