U subotu teško stradala dva vozača motocikla

0
foto: MB Press/Ilustracija

U subotu su teško stradala dva vozača motocikla na području PU virovitičko-podravske.

​U subotu oko 8:05 sati je u Orahovici 53-godišnji vozač upravljao motociklom i uslijed upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal.

Nekontrolirano kretanje kanalom završio udarivši prednjim kotačem mopeda u most od kojega se vozač odvojio od vozila i pao 20-ak metara dalje u kanal, dok je motocikl ostao zaustavljan oko 25 metara dalje od mjesta udara, navodi policija.

Vozač motocikla je za vrijeme vožnje koristio zaštitnu kacigu, a zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda prevezen je na liječenje u bolnicu u Našice.

Istoga dana oko 12:10 sati je 28-godišnji vozač motocikla, koji je za vrijeme vožnje koristio zaštitnu kacigu, upravljao motociklom dionicom ceste izvan naselja Novog Senkovca i Šaševa.

Kada je pri vožnji izgubio nadzor nad vozilom došlo je do udara desne bočne strane motocikla u zaštitnu ogradu uz kolnik i pada vozača u putni kanal, dok je motocikl nastavio nekontrolirano kretanje po kolniku do slijetanja u putni kanal gdje je ostao zaustavljen.

Vozač motocikla je u ovoj prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život i prevezen u KBC Osijek na daljnje liječenje.