U studenom najgledaniji TV sadržaji su nogometne utakmice

0

Agencija za elektroničke medije iz mjeseca u mjesec objavljuje analizu gledanosti televizijskih programa za tvrtke AdScanner (pribrojan A1) i HT. Na taj je način obuhvaćena cjelokupna baza gledatelja koja je trenutno dostupna za mjerenja u Hrvatskoj.

Najgledaniji program obuhvaćajući cijeli dan za obje tvrtke i sve zemaljske i nezemaljske kanale je HRT1, zatim Nova TV i RTL televizija. Ova analiza obuhvaća 15 najgledaniji programa pa tako je i najmanje gledani na Max TV-u CineStar TV1, dok je na AdScanneru National Geographic. Obuhvaćajući samo nezemaljske kanale na obje tvrtke najgledaniji je N1.

Lista top 15 najgledanijih emisija cijeloga dana za tvrtku AdScanner, obuhvaćajući sve zemaljske i ne zemaljske kanale na prvo mjesto stavlja utakmicu Lige nacije 17. studenog prenošenu na Novoj TV kada je Hrvatska igrala protiv Portugala. Među 15 najgledanijih emisija svoje mjesto je našlo čak 5 utakmica ili emisija vezanih uz utakmice. Na Max TV-u također je najgledaniji sadržaj nogometna utakmica Hrvatska – Portugal na Novoj TV. Čak četiri nogometne utakmice su među 15 najgledanijih tv sadržaja.

U večernjim terminima, od 19 sati do 23 sata, korisnici oba operatera najviše gledaju Novu TV, zatim HRT 1 te RTL televiziju.

Na tzv. PAY televizijskim kanalima iliti nezemaljskim kanalima preko Max TV-a najgledaniji su sportski sadržaji. Do 15 najgledanijih sadržaja svih 15 su nogometne utakmice, a najgledanija je bila utakmica Europske lige između Dinama i Wolfsbergera. Preko AdScannera također su najgledanije nogometne utakmice, čak njih 12 od 15, dok su druga tri mjesta zauzele informativne emisije. Najgledanija utakmica je ona Premier lige između Manchester Citya i Liverpoola.

Najgledanije lokalne televizije preko HT-a su Laudato TV, Z1 i Osječka TV, dok su preko AdScrennera to Laudato TV, Z1 i TV Jadran, a Osječka TV je na četvrtom mjestu.