U Slavonskom Brodu otvorena 54. manifestacija „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić”

0
foto: Grad Slavonski Brod

Ove nedjelje otvoreno je 54. izdanje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ spuštanjem platna mira s Kuće Brlić i polaganjem cvjetnog vjenčića na spomenik književnice Ivane Brlić-Mažuranić te predajom Ključa grada djeci, što je u ime Grada Slavonskog Broda učinila zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača. 

U povorci su sudjelovali brodski vrtićarci i učenici osnovnih škola, a književnici u čast otvorenje je upriličilo Hrvatsko-pjevačko društvo „Davor“ izvedbom narodne pjesme „Naranča“.

Publici se obratila i Ivana Brlić-Mažuranić pročitavši ulomak iz Zahvalnog govora prigodom podoknice Davora uz 1934. godine. Mališani su književnici „ispod prozora“ čestitali 150. rođendan pjevajući svima poznate stihove

Svečanosti je prethodilo „Druženje iz bajke“ u Tvrđavi Brod, gdje je za najmlađe Brođane pripremljen zabavni program bojanja i brojnih dječjih igara, a nastavilo se u punoj Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“, gdje je održana premijera Kazališne radionice „U svijetu bajki…“ glazbeno-scenska čarolija „Ivanin čarobni rođendan“.

Pozivaju se građani i posjetitelji grada Slavonskog Broda da sa svojim najmlađima posjete brojne kvalitetne kulturne, književne i umjetničke događaje 54. izdanja manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ te da svi zajedno uplovimo u šareni svijet bajki i našega djetinjstva.

Detaljne informacije o programu dostupne su OVDJE