U Slavonskom Brodu brutalno pretučen mladić, policija šuti, otac sam istražuje

0
foto: MB Press

U noći na Staru godinu jedan je napadač, u prisustvu još jednog muškarca, pretukao 16-godišnjeg mladića u Slavonskom Brodu. Pretučeni mladić je u šoku s ozljedama na glavi primljen na hitnu pomoć. – Piše Index.

Prošla su više od dva tjedna, a policija, koja se u svojim službenim priopćenjima uopće nije očitovala o ovom slučaju, još uvijek, kako nam govori otac napadnutog mladića, nije otkrila tko su počinitelji. Otac tvrdi da je u privatnoj istrazi, obilazeći i pregledavajući videosnimke s obližnjih kuća, otkrio o kome se radi.

“Prvo je projurio automobil, a onda su iz njega izašla trojica napadača i presrela put mom sinu”

Otac pretučenog mladića za Index je ispričao što se dogodilo te večeri. Kaže da je njegov sin bio s ostatkom društva na druženju kod prijateljice, nakon čega je krenuo kući pješke. Presrela su ga dva mladića koja su, prema riječima oca, ranije automobilom projurila kroz ulicu. Treći mladić je, priča nam otac, prijatelj njegovog sina kojemu su dvojica napadača zaprijetila da im ne prilazi. Jedan napadač se približio njegovom sinu, prvo ga je udario nogom u trbuh, nakon čega je mladić pao na pod.

Prije toga su razmijenili nekoliko riječi, ali otac kaže da se njegov sin od šoka i udaraca ne sjeća što je točno bilo u pitanju. Kaže da nije bilo naznake napada. Nakon toga ga je nastavio udarati nogama i rukama, najviše po glavi.

“Bio je to najnormalniji izlazak kod jedne prijateljice iz razreda. To su dobra djeca koja se često druže kod nekoga doma i s te smo strane bili sretni jer znamo da je naš sin na sigurnom. 

Nakon druženja su se vraćali kući kada je velikom brzinom naišao automobil. Prema snimkama koje sam pregledao, radi se o tamnozelenom starijem modelu Audija ili A3 ili A6. Dio djece je skočio u stranu.

Nakon toga dio djece koja su vidjela taj događaj skreće drugim putem, a moj sin odlazi na drugu stranu, gdje ga zove jedan od napadača. Mi smo sina upitali zašto u tom trenutku nije pobjegao, a on je rekao da nije bilo nikakve naznake za napadom ili nečeg prijetećeg u njegovom dolasku.

Slijedi premlaćivanje i u tom trenutku je prijateljica moga sina, koja je s druge strane prolazila biciklom, zaprijetila da će zvati policiju. Iako je dobio batine, moj sin je s poda govorio: “Nemoj nju, ona je cura.” I nakon toga napadači odlaze”, ispričao nam je otac napadnutog tinejdžera. 

Kazao nam je da je od napada prošlo više od dva tjedna, ali da policija još uvijek nije otkrila počinitelje. Otac je sam, priča za Index , da je sam krenuo u potragu za napadačima. Kaže da je obišao preko 60 adresa ne bi li nešto saznao o napadaču i jurećem automobilu.

“Obišao sam preko 60 adresa, što mehaničara, što vulkanizera, tehničkih pregleda i privatnih kuća na kojima sam našao snimke. Snimke sam sam našao. Dva tjedna sam hodao po gradu i na kraju otkrio tko su napadači. Policija se još nije očitovala”, kazao nam je otac.

Policija je odgovorila za Index da provodi istragu, dok je Ured pravobraniteljice za djecu izrazio zabrinutost zbog nedostatka empatije kod svjedoka nasilja. Također su naglasili potrebu za jačim preventivnim programima i koordiniranom suradnjom svih resora u borbi protiv nasilja među djecom.

Više o svemu pročitajte na portalu Index.hr