U prvih šest mjeseci ove godine Park prirode Papuk bilježi više od 50.000 posjetitelja

0
foto: Kristijan Toplak

Početak srpnja u Parku prirode Papuk obilježen je odličnim rezultatima za prvih šest mjeseci 2024. godine. Naime, u ljepotama Papuka ove godine uživalo je 50.364 posjetitelja, najviše u povijesti, od kad se bilježe podaci o dolasku turista na ovo područje. Porast je to u odnosu na prethodnu godinu od 14 posto.

Ove brojke najljepši su suputnik u realizaciji najavljenih projekata kojima se nastavlja ulagati u turističku infrastrukturu Parka prirode Papuk te ju prilagođavati i činiti atraktivnijom svim dobnim skupinama.

Najposjećenija je i dalje Park šuma Jankovac koju je posjetilo 18 posto više posjetitelja u odnosu na 2023. godinu i 12 posto više u odnosu na rekordnu 2022. godinu.

Zanimljivo je promatrati i porast noćenja u jedinom smještajnom objektu u vlasništvu Parka prirode Papuk, Kamp odmorištu Duboka. Čak 29 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, koja je ujedno bila i najuspješnija. Budući da gosti Kamp odmorišta Duboka tijekom svog višednevnog boravka obilaze i ostale turističke sadržaje širom Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, možemo reći da je porast noćenja u Dubokoj pokazatelj i uspješnog rasta čitave destinacije. U prilog činjenici rasta destinacije govori i gotovo svakodnevna otvaranja kuća za odmor na području cijelog parka pa su ljetni dani pred nama prigoda da ih se bar nekoliko provede na Papuku“, izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk.

Sadržaja za sve generacije i prirodnih ljepota ne manjka, a središnja ljetna manifestacija zasigurno je Srednjovjekovni viteški turnir koji se ove godine održava 10. i 11. kolovoza u Slatinskom Drenovcu.

Preko deset viteških udruga uprizorit će autentičnu srednjovjekovnu atmosferu i pružiti sadržaj prilagođen i djeci i odraslima. Srednjovjekovni spektakl upotpunit će i bogat gastronomski sadržaj te mnoštvo izlagača suvenira i prehrambenih proizvoda. Sve ovo nagovještava zanimljivo ljeto na Papuku, ali i jednako uspješnih preostalih šest mjeseci 2024. godine.