U prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda, teško ozlijeđen jedna osoba

0
foto; DVD Garčin

Jučer, 26. siječnja oko 14.20 sati na kolniku Ulice Svetog Antuna Padovanskog u Selni nedaleko od Slavonskog Broda dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. Očevidom je utvrđeno kako se 67-godišnjak kretao osobnim automobilom Ulicom Sv. Antuna Padovanskog od zapada u smjeru istoka, dok se iza njega kretao 51-godišnjak s osobnim automobilom. -Izvijestila je danas PU Brodsko-Posavska.

Do prometne nesreće je došlo na način da je 67-godišnjak započeo skretati ulijevo na kolni ulaz, a da se pri tome nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu, ne vodeći računa o položaju vozila 51-godišnjaka koji ga je u tome trenutku pretjecao.

Prilikom pretjecanja došlo je do udara prednjeg desnog djela u lijevi bočni dio vozila nakon čega je 67-godišnjak sletio u odvodni kanal.
Na mjesto događaja upućeni su djelatnici DVD Garčin, koji su pomogli pri izvlačenju 67-godišnjaka iz osobnog automobila.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 67-godišnjak, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u Općoj bolnici “dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu, zadržan na liječenju, te protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

foto; DVD Garčin