U prometnoj nesreći kod Ilače teško ozlijeđen mladi vozač

0
foto: MB Press/Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila na državnoj cesti D46 Ilača-Tovarnik teže je ozlijeđen 18-godišnjak, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Naime, jučer, 7. svibnja oko 20,30 sati, 18-godišnjak iz Ilače upravljao je osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Tovarnika u smjeru Ilače te pritom nije koristio sigurnosni pojas. Nije se kretao sredinom prometne trake, već je automobilom prešao na prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je udario u teretni automobil registracijskih oznaka Srbije, kojim je iz smjera Ilače u smjeru Tovarnika upravljao 51-godišnji državljanin Srbije. Nakon udara, automobil 18-godišnjaka sletio je u cestovni kanal gdje se okrenuo i zaustavio na krovu. Teretni automobil je također sletio u cestovni kanal na suprotnoj strani ceste. U prometnoj nesreći, 18-godišnjak je teže ozlijeđen.

Zbog počinjenih prekršaja kojima je izazvao prometnu nesreću, protiv 18-godišnjaka će biti podnesena prekršajna prijava nadležnom sudu te izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.