U Osječko-baranjskoj županiji 82 novooboljelih, novi punktovi za testiranje

0
foto: OBŽ

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije obrađeno je 296 uzoraka testiranja, od kojih je 82 pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 26 naselja na području Osječko-baranjske županije; najviše na području gradova Našica s prigradskim naseljima (25) i Osijeka (24), slijede područja gradova/općina Beli Manastir, Belišće, Čepin, Donji Miholjac i Koška (po 4), Đurđenovac (3), Valpovo (2) te Antunovac, Darda, Đakovo, Feričanci, Gorjani, Podgorač, Semeljci i Viljevo (po 1).

U posljednja 24 sata preminulo je 7 pacijenata, od kojih je najmlađa osoba imala 62 godine i najstarija 91 godinu.

U KBC-u Osijek hospitaliziran je 186 pacijenata pozitivan na covid-19, a u našičkoj bolnici njih 63. Na respiratoru se nalaze 50 osoba.

U samoizolaciji je trenutno 3.013 osoba.

Policija je provjeravala 29 osobe kojima je određena mjera samoizolacije te nije utvrđeno niti jedno kršenje. Policijski službenici obavili su i 87 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 169 nadzora provođenja epidemioloških mjera, a utvrđeno je 10 nepravilnosti te su iskazana upozorenja.

Novi punktovi za testiranje na području županije ovoga tjedna se otvaraju u Valpovu i Belom Manastiru. U srijedu započinje testiranje u Valpovu u Domu zdravlja od 8 do 10 sati. Punk se otvara u Belom Manastira međutim nije poznat još točan dan, testiranje će se vršiti od 9 do 10 sati. Broj za naručivanje u Valpovu je 225–797, a za Beli Manastir je 705-175.

Testiranja neće biti na Božić, 25. prosinca i na Novu godinu 1. siječnja, dok svim drugim danima pa i ostalim blagdanima biti će testiranja.

Na području županije za izdavanje propusnica koje se uvode u srijedu zaposleno je 40 osobe koje će time upravljati.