U Osječko-baranjskoj županiji 252 novooboljelih, od ponedjeljka drive in testiranje u Osijeku

0
foto: OBŽ

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije obrađeno je 665 uzoraka testiranja, od kojih je 252 pozitivno.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (103), a slijede područja gradova/općina Đakovo (25), Našice (18), Valpovo (14), Čepin (9), Belišće, Đurđenovac i Popovac (po 7), Beli Manastir, Bizovac i Koška (po 6), Bilje, Kneževi Vinogradi i Semeljci (po 4), Antunovac, Darda, Donji Miholjac, Marijanci, Petrijevci i Viljevo (po 3), Donja Motičina, Gorjani, Jagodnjak i Vladislavci (po 2) te Ernestinovo, Feričanci, Magadenovac, Petlovac, Satnica Đakovačka i Strizivojna (po 1).

U posljednja 24 sata preminulo je 8 pacijenata, od kojih je najmlađa osoba 1982. godište, a najstarija 1936. godište.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 197 pacijenata pozitivnih na covid-19, a u našičkoj bolnici njih 60. Na respiratoru se nalaze 53 osobe.

U samoizolaciji su trenutno 2.862 osobe.

Policija je napravila 37 provjera poštivanja mjere samoizolacije te nije utvrđeno niti jedno kršenje.

Drive in testiranje od ponedjeljka u Osijeku

Od ponedjeljka uvodi se drive in testiranje kod Gradskog vrta, točnije na platou između dvorane i stadiona. Na ovome punktu uzimat će se uzorci i za PCR testiranje i za brze antigenske testove.

Danas tijekom dana biti će objavljen točan smjer kretanja vozila te će se postaviti putokazi. Osim toga, redari će biti na usluzi upućivanja ljudi i kontrole.

Ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije objasnio je kako će ulaz na drive in biti od strane Gradskih bazena.

Radno vrijeme biti će od 8 do 11 sati te će za početak kapacitet testiranja biti 100 uzoraka dnevno koji će se obrađivati u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo.