U Orahovici teško ozlijeđeni vozač i putnica

0
foto: MB PRESSS/ILUSTRACIJA

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih jedna sa ozlijeđenima i 8 s materijalnom štetom. U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama koja se dogodila u subotu u Orahovici su vozač i putnica teško ozlijeđeni..

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 307 prekršaja, od kojih 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 109 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 28 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,91 g/kg je utvrđena u Slatini, u četvrtak oko 22 sata kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu oko 1 sat u Čađavičkom Lugu gdje je na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozaču osobnog automobila utvrđena brzina kretanja vozila od 101 km/h.