U općini Bizovac potpisani ugovori o zapošljavanju 25 žena u projektu Zaželi 4

0
foto: Općina Bizovac

Nakon što je Općina Bizovac u okviru projekta Zaželi – prevencija institucionalizacije nedavno provela javni natječaj za zapošljavanje radnika odnosno radnica za pomoć u kući, danas 30. travnja 2024. potpisani su ugovori o radu s dvadeset i pet pružateljica usluga odnosno gerentodomaćica koje će počevši od 2. svibnja 2024. sve do 1. travnja 2027. davati usluge podrške i potpore starijim osobama te osobama s invaliditetom u njihovim životnim prostorima.

Projekt “Zaželi  4 – za ljepši život u općini Bizovac” ukupne vrijednosti bespovratnih 1.275.000,00 ura u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.

Zaposlenice će na području općine Bizovac brinuti  o 150 osoba ciljane skupine punih 34 mjeseca. Stariji i nemoćni uz pomoć pružatelja usluge lakše će obavljati svakodnevne aktivnosti uz osigurane mjesečne osnovne pakete kućanskih potrepština. U ime Općine Bizovac ugovore je potpisao općinski načelnik Srećko Vuković koji je pozdravio radnice te im zaželio dobru suradnju s korisnicima i svim drugim sudionicima na projektu.

Načelnik Vuković izrazio je zadovoljstvo što je Općini Bizovac odobren ovaj vrijedan humano socijalni projekt kroz koji će se nemoćnim osobama osigurati dostojna primjerena brigu na duže vrijeme.