U OBŽ novopozitivno 129 osoba, u tijeku treća faza cijepljenja

0
foto: OBŽ

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije novopozitivno je 129 osoba od 451 testiranog uzorka, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije.

Prema prebivalištu novooboljelih najviše ih ima u Osijeku i to 42, 15 osoba je iz Đakova, 10 iz Belog Manastira i 8 iz Donjeg Miholjca. Ostala naselja imaju manji broj novooboljelih.

U dvije bolnice na području županije hospitalizirano je 135 osoba pozitivnih na koronavirus, a njih 33 je na respiratoru.

Jučer su preminule četiri pozitivne osobe, starosti od 63 do 80 godina.

U samoizolaciji su 1.503 osobe. Policija je jučer provjerila 12 osoba u samoizolaciji te nije utvrđeno niti jedno kršenje.

Načelnik Stožera Ivan Hampovčan izvijestio je kako se danas, kao i svakog četvrtka, na sjednici Stožera razgovaralo o situaciji u sustavu školstva. Utvrđeno je kako je situacija u školstvu bolja nego prošli četvrtak te je broj zaraženih pao sa 74 na 68, te je 200 učenika manje u samoizolaciji. Zbog pada brojki odlučeno je kako provođenje nastave ostaje prema modelu A, odnosno uživo.

Hampovčan je dodao kako u zadnja dva tjedna pada broj novooboljelih, ali je broj hospitaliziranih još uvijek visok.

Također, mjere koje su trenutno na snazi produžuju se do 31. svibnja.

Treća faza cijepljenja ovaj tjedan započela je punim intenzitetom, a cijepi se cijeloga tjedna zbog većeg broja dospjelih doza.