U Lipiku i Osijeku obilježena 21. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Izaslanstvo Osječko-baranjske županije predvođeno županom Ivanom Anušićem i izaslanstvo Grada Osijeka danas u položili cvijeće i zapalili svijeće ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na osječkom Trgu Slobode.

– Danas obilježavamo 21 godinu otkako nas je napustio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Imao je hrabrost, viziju, dovoljno političke mudrosti, iskustva iz prošlosti i znanja za budućnost da Hrvatsku kroz turbulentna vremena 90-ih povede u samostalnost i suverenost. Danas je zadaća nas koji obnašamo političke dužnosti, od najnižih razina, općina, gradova, županija pa do nacionalne vlasti, čuvajući uspomenu na prvog hrvatskog predsjednika, Hrvatsku činiti što boljim mjestom za život – rekao je danas župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Obilježavanje u Lipiku

Povodom dvadeset i prve obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, na Trgu hrvatskih branitelja Lipika lampione su položili članovi Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Lipik na čelu s dopredsjednikom, lipičkim dogradonačelnikom Slobodanom Katunarom.

Članovi lipičkog HDZ-a i ovom su se prigodom prisjetili značaja prvog hrvatskog predsjednika u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske, kao i njegove istaknute uloge vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata. – izvještava Compas.com.hr