U kombiju prevozio migrante, bježao od policije i udario u stup

0
FOTO: MB PRESS /ILUSTRACIJA

U policijskoj potjeri za kombijem u kojem je državljanin BiH krijumčario ilegalne migrante u ponedjeljak na području Cetingrada i Slunja ozlijeđene su tri osobe kada je vozilo udarilo u stup i policijsko vozilo, izvijestila je karlovačka policija.

Kako je navedeno, policija službenici su oko 8 sati na području Cetingrada uočili kombi vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, za koje su posumnjali da se u njemu prevoze strani državljani, ilegalni migranti. Naknadno je utvrđeno da je vozač državljanin Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, uporabom svjetlosnih i zvučnih signala pokušali zaustaviti vozilo, međutim, vozač se oglušio i nastavio se kretati da bi u Gornjem Taborištu izgubio nadzor nad kombijem, udario u stup, a nakon toga u policijsko vozilo. Pritom su ozlijeđene tri osobe, strani državljani iz kombi vozila te su na daljnje liječenje odvezeni u zdravstvenu ustanovu.

Vozač, državljanin BiH, je uhićen i osumnjičen za kazneno djelo ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma’. Strani državljani dovedeni su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Hrvatskoj.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, priopćeno je iz PU karlovačke.