U Klaićevu stiglo dijete (2,5) iz Nove Gradiške s teškim ozljedama glave, bori se za život

0
foto: MUP

Djevojčica u starosti od 2 i pol godine u srijedu je prebačena iz bolnice u Novoj Gradišci u zagrebačku Klaićevu bolnicu zbog teških ozljeda. U Klinici za dječje bolesti u Zagrebu utvrđeno je kako ima teške ozljede glave te je hitno operirana. Ostale ozljede po tijelu sanirane su u Novoj Gradišci.

“Dijete je i dalje vrlo kritično, vitalno ugroženo, uz monitoring svih vitalnih parametara. Ima ozljede mozga i moždanih struktura”, rekao za Dnevnik.hr je u petak ujutro Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice.

Zbog ozljeda kontaktirana je policija i socijalna služba.

“Mi i dalje ne možemo proniknuti u način nastanka ozljeda. Neadekvatni su anamnestički podaci koje smo dobili od bolnice u Novoj Gradiški. Nije iz toga jasno što se dogodilo. Također, problemi očito nisu od unazad samo nekoliko tjedana”, govori Roić. 

Osim teških ozljeda glave vidi se da je djevojčica duže vrijeme bila zanemarena jer je dobila i svrab.

Za 24sata govorio je ravnatelj OB-a Nova Gradiška Josip Kolodziej te otkrio da je dijete u bolnicu donijela majka, koja je tvrdila da je palo i ozlijedilo se. Liječnici tu mogućnost isključuju.

Kako saznaje Index, od ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branka Medunića, djevojčica je oduzeta biološkoj obitelji zbog loših uvjeta te je smještena u udomiteljsku obitelj, ali je prošle godine vraćena.

“U vrijeme izdvajanja roditelji nisu bili u braku. Vjenčali su se i sredili stambene prilike, došlo je do poboljšanja uvjeta. U 11. mjesecu odlučili smo vratiti dijete u biološku obitelj. Određen je nadzor nad roditeljima”, rekao je Medunić za Index.

“Ja mislim da je posljednji nadzor kod njihove kuće bio u tijeku prošlog tjedna. Majka je kod nas bila prije nekoliko dana s djetetom, nismo uočili nikakve ozljede”, kazao je Medunić i dodao kako se takvo nešto nije moglo predvidjeti.

Ostala djeca sada su izdvojena iz obitelji. “Imali smo sreće da smo ih uspjeli smjestiti u jednu obitelj. Kod ostale djece nisu se vidjele ozljede kada smo ih izdvajali, no sutra će se obaviti pregled u bolnici”, rekao je Medunić.

Dnevnik.hr prenosi kako su noćas oko ponoći uhićeni roditelji koji su u starosti od 27 i 24 godine.