U Jelisavcu se održava tradicionalna „Večer korbačika“

0

U organizaciji Matice slovačke Jelisavac i SKUD-a „Ivan Brnjik Slovak“ u Jelisavcu kod Našica večeras (19. kolovoza 2023. godine) se održavaju „19. Dani Slovaka u Jelisavcu – Večer korbačika“, manifestacija čiji je smisao, uz folklor i predstavljanje kulturne baštine Slovaka, i prezentacija posebnog slovačkog gastronomskog specijaliteta korbačika, tradicionalnog slovačkog sira. 

Manifestacija održava se na Ljetnoj pozornici pored Kulturnog centra Slovaka, a sudionike i gledatelje pozdravio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, koji je sudionicima poželio uspješan nastup, a svima ugodnu večer.

– Lijepo je biti na „Večeri korbačika“ i manifestaciji koja predstavlja bogatstvo kulture, tradicije, plesa, pjevanja, kao i vrhunskih delicija koje su nam domaćini pripremili te čestitam organizatorima i ističem da će i u narednom razdoblju imati podršku Županije. Kao predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Osječko-baranjske županije naglašavam dobru suradnju sa slovačkom nacionalnom manjinom, kao i svih nacionalnih manjina na području naše županije – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Uz SKUD „Ivan Brnjik Slovak“ iz Jelisavca, prigodnim programom predstavili su se članovi udruge „Češka obec“ Bjelovar, KUD-a „Ivan Meštrović“ Vrpolje, MS-a Osijek, HKD-a „Izvor“ Donja Motičina i SKUU-a „Franjo Strapač“ Markovac Našički, a potom je uslijedio zabavni program uz Tamburaški sastav „Safir“.