U dvije prometne nesreće lakše ozlijeđeno troje odraslih i dvoje maloljetnika

0
foto: MB Press/Ilustracija

U dvije prometne nesreće na području PU požeško-slavonske lakše ozlijeđeno pet osoba, izvijestila je u subotu PU požeško-slavonska. Jednu je skrivio 51-godišnji vozač pod utjecajem alkohola a drugu 19-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine.

U petak 16. veljače 2024. oko 18.35 sati u Požegi u Zrinskoj ulici, 51-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,35 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila je udario u zadnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 52-godišnjak, a koji se zbog gustoće prometa nalazio zaustavljen ispred prijelaza ceste preko željezničke pruge, stoji u priopćenju policije.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 32-godišnja putnica iz vozila kojim je upravljao 52-godišnjak, kao i 51-godišnjak koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Protiv počinitelja slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto kasnije, oko 20.10 sati između mjesta Pakrac i Omanovac 19-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni putnici starosti 14 i 16 godina, kao i vozač protiv kojeg slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zaključuje policija.