U Dubravi je umrlo osam cijepljenih s obje doze. HZJZ: Mi nemamo te podatke

0

U izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stoji da nitko tko je cijepljen nije preminuo od korone, dok KB Dubrava broji osam cijepljenih ljudi koji su primili dvije doze i umrli od korone.

Nakon što je infektologinja KB Dubrava Nikolina Bušić u četvrtak za RTL izjavila da je u toj bolnici umrlo osam pacijenata cijepljenih s dvjema dozama, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin rekla je da HZJZ o tome nema službenih podataka. U izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stoji da nijedna cijepljena osoba nije preminula od korone. 

Na pitanje kako to da HZJZ nema podatke o smrtnim slučajevima koje ima KB Dubrava, Šimetin je odgovorila da je u pitanju “dosta metodoloških pitanja koje ne može objašnjavati”.

– Tu je dosta metodoloških pitanja koja možda ne mogu sve detaljno objašnjavati, ali moram reći prvo da se izvješće odnosi na podatke koje smo mi zaprimili službenim kanalima. Do današnjeg dana nemamo sve podatke iz jedne ustanove pa tako ni iz bolnice Dubrava jer uvijek ti podaci kasne u odnosu na stvarno vrijeme – rekla je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić-Šimetin.