U Đakovu pronađen raketni bacač, u blizini Darde 122 poklopca mine

0

Raketni bacač pronađen je prilikom pretrage doma i drugih prostora, a Operativno-komunikacijski centar policije PU osječko-baranjske jučer je oko 14 sati zaprimio dojavu da je na nasipu u blizini Darde pronađeno 122 poklopca mine TMM 1.

Prilikom pretrage doma i drugih prostora kod 58-godišnjaka s područja Đakova pronađen je, i uz potvrdu oduzet, raketni bacač M79, kalibra 90 milimetara.

Pretraga je obavljena temeljem naloga Općinskog suda u Đakovu, a provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Đakovo osnovano se sumnja da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”, javlja PU osječko-baranjska.
 
Policija protiv počinitelja podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 

Operativno-komunikacijski centar policije PU osječko-baranjske jučer je oko 14 sati zaprimio dojavu da je na nasipu u blizini Darde pronađeno 122 poklopca mine TMM 1 koje je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek. 

Policija podsjeća građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.