U Bizovcu održana selektivna aktivnost za djevojčice

0

Nogometni centar djece i mladih (NCDIM) BSK Bizovac ponosno je bio domaćin selektivnog okupljanja za djevojčice uzrasta U-13 i U-14, koje je organizirala instruktorica za ženski nogomet NS Osijek, Branka Juhas. Ova prva selektivna aktivnost u 2024. godini održana je na stadionu NK Bsk Bizovac 27. ožujka, a okupila je talentirane djevojčice iz četiri županije: Požesko-slavonske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske.

Pod budnim okom instruktorice Branka Juhas, zajedno s kolegom instruktorom NS Požega, Antom Bulatom, više od četrdeset djevojčica imalo je priliku pokazati svoj nogometni talent. Najbolje među njima dobit će priliku sudjelovati na završnom turniru HNS-a, što predstavlja veliku čast i priznanje za njihov trud i predanost.

Uz podršku trenera Marina Runtića, Rafaela Reze i Dina Bognara, te domaćih trenera Filipa Rimca i Ivana Kordića, selekcija je protekla uspješno. Domaća igračica Nives Koški također je pozvana na selektivno okupljanje, što svjedoči o kvaliteti i potencijalu nogometnih talenata iz Bizovca i okolnih područja.

Na utakmici su bili prisutni suci Davor Cvenić, Miroslava Franjić i Damir Antolović, dok je brigu o fizičkoj pripremi igračica vodio fizioterapeut Dragan Deak.

Pohvale za organizaciju događaja idu domaćinu, a posebno treba istaknuti podršku općinskog načelnika Srećka Vukovića, koji neumorno prati rad škole nogometa i promovira ženski nogomet u Bizovcu. Posebno je bila ugodna čast imati Lorenu Balić, reprezentativku i najbolju strijelkinju prve ženske nogometne lige u posljednjih desetak godina, kao posebnog gosta. Lorena dolazi iz redova najboljeg ženskog nogometnog kluba u Hrvatskoj, ŽNK Osijek, te je svojom prisutnošću dodatno inspirirala mlade nogometašice i pružila im primjer uspješne karijere u nogometu.