U Belom Manastiru krenulo rušenje derutnog Gradskog stadiona

0
foto:Grad Beli Manastir – gradska uprava

Stadionski kompleks u Belom Manastiru smješten je u širem središtu grada, a proteže se na približno pet hektara. Zgrade izgrađene 50-ih godina prošlog stoljeća u sljedeća tri tjedna posve će nestati sa sadašnje lokacije, a tribine, na koje je tijekom proteklih sedam desetljeća znalo stati i do 1000 ljudi, rušit će se sustavno, počevši od vrha.

Prvo će krenuti uklanjanje postojećih crjepova, potom kreće demontiranje drvene građe i na kraju rušenje bagerom preostalog, tvrdog dijela, u kojemu su bile razne prostorije. Uskoro će početi i rušenje zida koji ograđuje veći dio kompleksa, a na njegovu će mjestu odmah biti postavljana nova ograda.

Do kraja lipnja iduće godine trebale bi biti gotove nove tribine sa svim planiranim prostorijama, pristupne ceste i priprema za oba igrališta (glavno i pomoćno), koja podrazumijeva drenažu (za pomoćno igralište samo na rubnim dijelovima).

foto:Grad Beli Manastir – gradska uprava

Za razliku od dosadašnjeg Gradskog stadiona, glavno će igralište biti na mjestu današnjeg pomoćnoga, a tribine će biti na mjestu nekadašnjih tribina rukometnog igrališta.

Radove izvodi tvrtka Zuber, a ugovor je potpisan u iznosu od 27,7 milijuna kuna. – Izvijestila je belomanastirska gradska uprava.