Tretiranje komaraca započinje i na području grada Vinkovaca

0

Veterinarska stanica Vinkovci obavještava kako će od petka, 11. lipnja, u Vinkovcima započeti s tretiranjem komaraca toplim zamagljivanjem.

Raspored je sljedeći:

  • 1. tretman, 11.06.2021. (petak) u večernjem terminu između 18 – 21h (Vinkovačko Novo Selo, Dilj, Mirkovci i Jošine)
  • 2. tretman, 12.06.2021. (subota) u jutarnjem terminu između 6 – 9h (Lapovci, Kolodvor kvart, Blok Vladimira Nazora, Vrtno naselje, Zagrebački blok, Tržnica, Mala Bosna, Nova Brana)
  • 3. tretman, 12.06.2021. (subota) u večernjem terminu između 18 – 21h (Slavija, Borinci, Centar, Kanovci, Zalužje, ulica Josipa Kozarca, šetalište Dionizija Švagelja, Radićev blok)

Tretiranje komaraca bit će provedeno preparatima niske toksičnosti za primjenu u urbanim sredinama i s dozvolom od Ministarstva zdravlja za primjenu u Republici Hrvatskoj.

Iz Veterinarske stanice mole građane koji imaju problema sa zdravljem da u vrijeme akcije ne izlaze iz kuća i zatvore prozore te ne iznose malu djecu. Isto tako vlasnike pčela mole da zaštite svoje košnice.

Ukoliko tretiranje nije moguće obaviti radi vremenskih neprilika, tretiranje se odgađa za sljedeći dan kada to bude moguće.