Tradicionalno “Željino sijelo” okupilo zaljubljenike u folklor, tradiciju i običaje Slavonije i Baranje

0

U Studentskom centru u Osijeku danas (3.veljače 2024. godine) održano je tradicionalno Željino sijelo. Manifestacija koja traje već 32 godine u organizaciji HKUD-a „Željezničar“ iz Osijeka i ove je godine okupila mnoštvo zaljubljenika u tradiciju i običaje Slavonije i Baranje. Uz goste iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, manifestaciji su nazočili i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić te zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

Predsjednik HKUD-a „Željezničar“ Osijek Luka Slišković izrazio je zadovoljstvo što se na Željinom sijelu okupilo oko 400 gostiju u nadi da će ih iduće godine biti još više jer će to društvo slaviti 100 godina postojanja.

-HKUD „Željezničar“ Osijek trenutačno broji 130 članova, imamo tri plesne sekcije i jednu tamburašku. Nažalost, nedostaju nam najmlađi kako bismo osnovali i dječju sekciju te ih pozivamo da dođu i uključe se kako bi nastavili njegovati pjesme, plesove i običaje Slavonije i Baranje te cijele Hrvatske– kazao je Slišković.   

Njegovatelje i čuvare tradicijske kulture na Željinom sijelu pozdravio je i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić poželjevši svim gostima dobrodošlicu u grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

-Zahvaljujem se svima vama u HKUD-u „Željezničar“ koji je jedan od brendova grada Osijeka i Osječko-baranjske županije što njegujete našu tradiciju, čuvate naše običaje i prenosite ih na mlade naraštaje – istaknuo je Lukić.  

U ime grada Osijeka nazočnima se obratio i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin poželjevši puno uspjeha u daljnjem radu uz poruku kako će im Grad Osijek i dalje biti podrška u očuvanju društva.