Tijekom vikenda je na području Policijske uprave osječko – baranjske evidenitrano 40 alkoholiziranih vozača

0
FOTO: PU osječko-baranjska

U razdoblju od 2. do 4. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 40 vozača od kojih 32 vozača osobnog automobila, 6 vozač bicikla, 1 vozač traktora i 1 vozač motocikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Evidentirano je još 292 prekršaja od kojih 150 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 32 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 22 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja odbijanja ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača, 1 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 81 ostali prekršaj.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 4. listopada, oko 18,50 sati, u Đurđenovcu, kada je u prometu zaustavljen biciklist 52-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,98 grama po kilogramu.

U petak, 2. listopada, oko 00,40 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je  45-godišnji hrvatski državljanin iz Hrkanovaca Đakovačkih koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te se odbio alkotestirati.
Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 2,20 sati, u Osijeku, u Erdutskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 25-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je  evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,22 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Oko 18,40 sati, na državnoj cesti broj 517, u nadzoru prometa zaustavljen je 21-godišnji hrvatski državljanin iz Luča koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 23,25 sati, na županijskoj cesti broj 4058, između Feričanaca i Beljevine, dogodila se prometna nesreća-slijetanje s ceste s materijalnom štetom.
Vozaču 48-godišnjem hrvatskog državljaninu iz Feričanaca evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,67 grama po kilogramu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. 

U subotu 4. listopada, oko 19,42 sati, u Svetom Đurađu, u nadzoru prometa zaustavljen  je 43-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,37 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.